Brazilija yra didžiausia kavos gamintoja pasaulyje ir turi daug skirtingų kavos auginimo regionų, kurių kiekvienas pasižymi unikaliomis savybėmis.
Štai keletas pagrindinių Brazilijos kavos regionų:
Minas Žerais: tai didžiausias kavos gamybos regionas Brazilijoje, garsėjantis aukštos kokybės arabikos pupelių auginimu. Šiame regione auginama kava įvairiame aukštyje ir gaminama įvairaus skonio kava.
Espirito Santo: Šis pietryčių Brazilijoje esantis regionas garsėja „Robusta” kavos gamyba. Espirito Santo kava paprastai naudojama mišiniuose, o ne kaip vienos kilmės kava.
San Paulas: šis regionas yra pietryčių Brazilijoje ir garsėja įvairių kavos rūšių auginimu. Regione auginama kava įvairiuose aukščiuose, o tai lemia unikalų kavos skonį.
Bahija: Šis regionas yra šiaurės rytų Brazilijoje ir garsėja unikaliu mikroklimatu. Bahijos regiono kava dažnai apibūdinama kaip sudėtingo skonio kava su šokolado ir riešutų natomis.
Cerrado: Šis regionas yra centrinėje Brazilijoje ir garsėja aukštos kokybės arabikos pupelių auginimu. Šiame regione vyrauja sausas klimatas, todėl kavos rūgštingumas mažesnis, o skonis švelnus.
Matas de Minas: Šis regionas yra pietryčių Brazilijoje ir garsėja kavos gamyba dideliame aukštyje. Matas de Minaso regione gaminama kava dažnai apibūdinama kaip saldaus ir vaisinio skonio.
Kiekviename iš šių Brazilijos kavos auginimo regionų gaminama unikalaus skonio kava, kuriai įtakos gali turėti tokie veiksniai kaip aukštis virš jūros lygio, klimatas ir dirvožemio sąlygos. Jei norite paragauti braziliškos kavos, apsvarstykite galimybę paragauti kavos iš skirtingų regionų, kad pajustumėte visą Brazilijos kavos skonių įvairovę.
Brazilišką kavą galima ruošti ir V60, ir „Chemex” kavos ruošimo būdais
O jų pasirinkimas priklausys nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir konkrečios kavos, kurią ruošiate.
Gaminant V60 metodu paprastai ruošiama lengvesnė ir ryškesnė kava, labiau pabrėžiamas kavos rūgštingumas ir skonio niuansai. Tai gali puikiai tikti braziliškoms kavoms, turinčioms ryškių skonio natų, pavyzdžiui, vaisių, riešutų ar šokolado.
Kita vertus, „Chemex” kavos ruošimo būdu paruošiama švari ir švelni kava su labiau subalansuotu skonio profiliu. Šis būdas gali būti tinkamas Brazilijos kavoms, kurių skonio savybės švelnesnės, taip pat gali būti geras pasirinkimas, jei mėgstate ne tokią rūgščią kavą.
Galiausiai V60 ir „Chemex” pasirinkimą lems asmeniniai pageidavimai, todėl gali būti verta paeksperimentuoti su abiem kavos ruošimo būdais ir išsiaiškinti, kuris iš jų jums labiau tinka konkrečiai Brazilijos kavai, kurią ruošiate.