Kosta Rikos kava garsėja aukšta kokybe ir unikaliu skoniu

Kava

Kosta Rikos kava garsėja aukšta kokybe ir unikaliu skoniu. Kosta Rika turi seną kavos gamybos istoriją ir yra viena didžiausių arabikos kavos gamintojų pasaulyje. Dėl vulkaninės kilmės dirvožemio, didelio aukščio virš jūros lygio ir palankaus klimato šalis yra ideali vieta kavai auginti.

Kosta Rikos kava paprastai yra vidutinio sunkumo, ryškios rūgšties, saldaus aromato, vaisių ir šokolado skonio.

Skonis gali skirtis priklausomai nuo regiono ir aukščio, kuriame kava auginama. Vieni populiariausių Kosta Rikos kavos auginimo regionų yra Tarrazu, Tres Rios ir Centrinis slėnis.

Kosta Rikos kavos pramonė griežtai reguliuojama, kad būtų užtikrinta kavos pupelių kokybė. Kosta Rikos kavos institutas (ICAFE) nustato griežtus kavos gamybos, perdirbimo ir eksporto standartus. Kavos augintojai taip pat privalo laikytis ekologiškai tvarios praktikos.

„Tipica” yra arabikos kavos rūšis, auginama keliuose pasaulio kavos gamybos regionuose, įskaitant Kosta Riką. Kosta Rikoje Tipica kava garsėja aukšta kokybe ir unikaliu skoniu.

Tipica kava auginama dideliame aukštyje Kosta Rikos centrinio slėnio regione.

Pupelės yra vidutinio dydžio ir būdingos apvalios formos. Kava pasižymi ryškiu rūgštingumu ir švelniu arba vidutiniu kūnu, švariu ir subtiliu skonio profiliu. Tipica kavos skonio natos gali skirtis priklausomai nuo konkretaus ūkio ir taikomų apdorojimo metodų, tačiau dažniausiai pasitaiko citrusinių vaisių, medaus ir gėlių natų.

Kosta Rikoje „Tipica” kava dažnai parduodama kaip vienos kilmės kava, o tai reiškia, kad ji gaunama iš konkretaus ūkio ar regiono. Tai leidžia mėgėjams paragauti unikalaus „Tipica” kavos skonio ir sudėtingumo bei įvertinti aukštą pupelių kokybę.

Tipica kava laikoma viena iš tradicinių Kosta Rikos kavos veislių ir šalyje auginama jau daugiau nei šimtmetį. Nors pastaraisiais metais išpopuliarėjo kitos kavos rūšys, „Tipica” išlieka svarbia Kosta Rikos kavos pramonės dalimi ir ja toliau mėgaujasi kavos mėgėjai visame pasaulyje.

„Caturra” yra arabikos kavos rūšis, auginama keliuose pasaulio kavos gamybos regionuose, įskaitant Kosta Riką. Kosta Rikoje Caturra kava garsėja aukšta kokybe ir unikaliu skoniu.

Caturra kava auginama dideliame aukštyje Kosta Rikos centrinio slėnio regione.

Pupelės yra vidutinio dydžio ir būdingos pailgos formos. Kava yra vidutinio stiprumo, pasižymi ryškiu rūgštingumu ir sudėtingu skonio profiliu, kuris gali skirtis priklausomai nuo konkretaus ūkio ir taikomų apdorojimo metodų. Dažniausiai „Caturra” kavos skonio natos yra šokolado, riešutų ir vaisių natos su karamelės saldumo užuomina.

Caturra kava yra palyginti nauja kavos rūšis, pirmą kartą atrasta Brazilijoje XX a. pradžioje. Ji greitai išpopuliarėjo kitose kavą gaminančiose šalyse, įskaitant Kosta Riką, ir tapo svarbia šalies kavos pramonės dalimi. Šiandien Caturra kava plačiai auginama daugelyje Kosta Rikos regionų ir yra labai vertinama dėl savo kokybės ir skonio.

Apskritai Kosta Rikos kava yra labai vertinama specializuotoje kavos pramonėje ir laikoma viena geriausių kavos rūšių pasaulyje.

Filtrinės kavos aksesuarų (Chemex, V60, Aeropress) galite atrasti Cofmos.

Patiko? Pasidalink