Gilių kava – Dar vienas natūralios kavos pakaitalas

Gilių kava. Dar vienas natūralios kavos pakaitalas. Šis gėrimas turi daug vertingų savybių, maloniai kvepia. Gilėse yra rauginių medžiagų, kurios suteikia kavos skonį. Dirginančių medžiagų gilių kavoje nėra. Toks gėrimas labai tinka sergantiesiems skrandžio ligomis — ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Kaip gi paruošti gilių kava? Rudenį surenkamos šviežios gilės. Jos, nuvalius žievę, apie parą mirkomos piene, kad netektų kartumo. Paskui išdžiovinamos saulėje. Prieš ruošiant gėrimą, gilės keptuvėje paskrudinamos (maždaug taip pat, kaip ir kavos pupelės) ir ataušinamos, sumalamos. Gėrimas gaminamas kaip ir iš natūralios kavos.

Turkiškas kavos ruošimo būdas su Džiazva

Sviestinis kavos kremas. Mažame puode kruopščiai ištrinamas kiaušinis su 100 g cukraus. Puodas užkaičiamas ant ugnies, kad ištirptų cukrus (mišinys neturi sukrekėti). 200 g sviesto gerai įbukama ir po truputį dedama atšaldytą mišinį, vis maišant. Po to įdedami 2 šaukštai kavos ekstrakto. Vietoj jo galima pilti labai stiprios kavos arba 2 šaukštus tirpios kavos su 2 šaukštais vandens mišinio. Toks kremas tinka pyragaičiams ir tortams gaminti.

Receptas gali būti keičiamas. Ant lengvos ugnies arba virš gani visą laiką maišant verdamas mišinys iš 3 kiaušinių trynių, 150 g miltinio cukraus, 4 šaukštų stiprios juodos kavos. Kai mišinys sutirštėja, jis nukaičiamas nuo ugnies, ataušinamas ir gerai sumaišomas. Pridedama 20 g išsukto sviesto.

Angliškas kavos kremas. Sumaišomi 4 tryniai ir 150 g cukraus; keletą minučių plakama. Po truputį, toliau maišant, mišinį pilamas karštas pienas. Kaitinama ant lengvos ugnies, nuolat maišant. Kai tik mišinys sutirštėja, nukaičiamas. į pakankamai sutirštėjusį kremą įdedama šaukštas tirpiosios kavos; kruopščiai išmaišoma ir atšaldoma.

Kavamedžiai auga visose aukštumose: nuo jūros lygio iki šalčių linijos tropikuose

Kitas būdas: 125 g miltinio cukraus išsukama su 4 tryniais. mišinį įpilama stiklinė stiprios kavos ir stiklinė pieno; paskui iškošiama pro tankų sietelį. Vėl pašildoma ant silpnos ugnies ir vėl iškošiama. Galima įdėti 2 šaukštus krakmolo, išmaišyto su cukrumi. Kremas vartojamas pyragaičiams ir tortams, taip pat biskvitams pertepti.

Konditerinis kavos kremas. Puode sumaišomi 50 g miltų, 125 g miltinio cukraus, 4 tryniai ir viskas užpilama 0,5 l verdančio pieno, prieš tai jame ištirpinus šaukštą tirpiosios kavos ir truputį vanilinės. Visa tai gerai sumaišoma ir kaitinama, kol užvirs. Nukaitus įdedama 30 g sviesto ir atšaldoma. Toks kremas tinka kaip įdaras eklerams, bandelėms, sumuštiniams pertepti.

Geroje stiprioje kavoje daugiau yra tirpių medžiagų

Patiko? Pasidalink