Kavos ir arbatos receptai

Uzbekiška arbata su pienu. Puode užvirinama 0,5 l vandens. Nukaitus nuo ugnies, suberiami 6 šaukšteliai sausų arbatžolių ir puodas sandariai uždengiamas dangčiu; taip arbata palaikoma 5-6 minutes. Paskui įpilama 2,5 1 pieno ir 8-10 min. verdama; pasidoma (apie pusę šaukštelio druskos) ir įdedama sviesto (pusę šaukštelio vienai porcijai pialos).

Arbata su vaisiais įprastai paruoštą arbatą įdedamas griežinėlis obuolio (geriau antaninio) arba kriaušės, braškių, žemuogių.

Prieskonių arbata. Paruošiama įprasta arbata su cukrumi (1,5 šaukštelio vienam puodukui), į ją įdedamas storas griežinėlis citrinos, pagal skonį cinamono, gvazdikėlių. Gerai išmaišoma ir pro sietelį iškošiama puodukus.

Kavoje yra daugiau kaip trisdešimties pavadinimų organinių rūgščių

Obuolių arbata. Nedideliame puode sumaišoma 1,5 puoduko šviesių obuolių sulčių, 2 kukšteliai medaus, 2 apelsinų skiltelės gabaliukas cinamono žievelės, truputis malto muskato riešuto. Mišinys kaitinamas 15 min. ant silpnos ugnies ir sumaišomas su 1,5 puoduko karštos stiprios arbatos. Receptas apskaičiuotas keturioms porcijoms.

Medaus arbata. Gėrimui paruošti būtina: 2 puodukai verdančio vandens, šaukštas sausų arbatžolių, 1,5 šaukštelio gvazdikėlių, 3 šaukštai medaus, ketvirtadalis puoduko apelsino sulčių, 2 šaukštai citrinos sulčių.

Uždrausti kavą — vadinasi, netekti nemažų pajamų

Į mažą karštą fajansini arbatinuką suberiamos arbatiolės, gvazdikėliai, užpilama vandeniu, uždengiama dangčiu ir apie 5 min. laikoma šiltai. Paskui iškošiama du didelius puodukus. Maišant kiekvieną Įdedama medaus, ir po lygiai Įpilama apelsinų bei citrinų sulčių. Tuoj pat tiekiama.

Arbata su juodaisiais pipirais ir medumi. Vienai porcijai paruošti reikia šaukštelio sausų arbatžolių, 2 šaukštelių medaus, 2-3 juodųjų pipirų. Visa tai sudedama arbatinuką ir užplikoma įprastu būdu.

Įvairiose šalyse priimtinos savos kavos tradicijos ir papročiai

Indiška užšaldyta arbata. 300-350 g vandens imami 3 šaukšteliai aukščiausios rūšies arbatžolių. Jos užplikomos, 4-5 min. laikomos, kad pritrauktų. Paskui Į 0,5 l talpos stiklini indą dedami ledo gabaliukai ir užpilami arbata. Pridedama cukraus ir maždaug pusę citrinos. Uždengus servetėle 3-4 min. leidžiama aušti. Arbata geriama labai mažais gurkšneliais.

Arbatos glintveinas. Paruošiamas 1 l stiprios arbatos (1 l 5 šaukšteliai sausų arbatžolių). Arbata supilama emaliuotą indą, kuriame prieš tai sumaišyta 300 g vynuogių arba vyšnių sulčių, 300 g nuskaidrintų obuolių sulčių, 200 g cukraus, pusė šaukštelio imbiero, pusė šaukštelio švaigidanyšio, šaukštelis cinamono, 3-4 gvazdikėliai; uždengiama dangčiu ir apie pusvalandi kaitinama ant silpnos ugnies, bet neužverdama. Gėrimas išpilstomas taures prieš tai jas Įdėjus riešutų bei razinų.

Arbatoje kofeino daugiau negu kavoje

Standartinė kava. Pradėsime nuo paprasčiausio recepto. Iš esmės tai trumpas pačių paprasčiausių kavos paruošimo nivansų priminimas. Verdančiu vandeniu gerai išskalaukite kavinuką ir Įberkite Į ji pusę porcijos maltos kavos. Ją užplikykite verdančiu vandeniu ir sandariai uždenkite kavinuką. Po poros minučių suberkite likusią maltą kavą ir įpilkite vandens, kad būtų reikiamas kiekis. Kavinuką kaitinkite ant lengvos ugnies, bet neleiskite kavai užvirti. Po penkių minučių kavą galite gerti.

Patiko? Pasidalink